Om trafikveste og sikkerhedsveste i Europa

Sådan er reglerne for advarselsveste i følgende lande:
 
Man skal have mindst én advarselsvest med i bilen. Det er obligatorisk at iføre sig denne ved motorstop eller uheld på motorveje eller motortrafikveje. På landeveje er det obligatorisk at iføre sig advarselsvesten, når man sætter advarselstrekanten op. Reglen gælder ikke for motorcykler.
 
Italien: Man skal have mindst én advarselsvest med til chaufføren (eller den person, som forlader bilen, når man sætter en advarselstrekant op ved uheld eller motorstop). Reglen gælder ikke for motorcykler.
 

Frankrig: Der skal mindst være én advarselsvest med i bilen. Den skal bruges, når man forlader bilen f.eks. for at skifte hjul.

Husk også alkotester når du skal til Frankrig
Du skal være opmærksom på, at den franske regering i 2012, indførte en lov for alle køretøjer, der pålægger, at en alkotester skal være fast inventar i køretøjet.

Spanien: Advarselsvest er obligatorisk og skal bruges, når man forlader køretøjet uden for bymæssig bebyggelse. Reglen gælder ikke
 
Portugal: Advarselsvester obligatorisk for portugisisk registrerede køretøjer, men anbefales også for udenlandske turister. Den skal bruges, når man forlader køretøjet uden for bymæssig bebyggelse.
 
Kroatien: Det er obligatorisk at iføre sig en advarselsvest, når man forlader køretøjet uden for bymæssig bebyggelse. Reglen gælder også for motorcykler.
 
Slovakiet: Det er obligatorisk at iføre sig en advarselsvest, når man forlader køretøjet uden for bymæssig bebyggelse. Reglen gælder også for motorcykler.
 
Norge: Det er obligatorisk at iføre sig en advarselsvest, når man forlader køretøjet pga. punktering, havari, uheld o.l.
 
Belgien: Det er obligatorisk at iføre sig en advarselsvest, når man forlader køretøjet uden for bymæssig bebyggelse. Reglen gælder også for motorcykler.
 
Luxembourg: Fra 1. juni 2008 er det obligatorisk at iføre sig en advarselsvest, når man forlader køretøjet uden for bymæssig bebyggelse. Reglen gælder også for motorcykler.

Østrig: Det er obligatorisk at iføre sig en advarselsvest, når man forlader køretøjet. Bødestraffen er her 2.180 € (16.255 D.KR).
 
Tyskland: Det er endnu ikke obligatorisk for private køretøjer at medføre advarselsvest. Til gengæld skal indlandske lastbiler have mindst én advarselsvest med. Der er kun krav om advarselsvest hvis bilen er indregistreret i Tyskland.
 
Ungarn: Advarselsvest er obligatorisk for alle trafikanter, der færdes på veje uden for bymæssig bebyggelse om natten.
 
Slovenien: Det er obligatorisk at iføre sig en advarselsvest, når man forlader køretøjet uden for bymæssig bebyggelse.
 
Bulgarien: Det er obligatorisk at iføre sig en advarselsvest, når man forlader køretøjet uden for bymæssig bebyggelse.
 
Rumænien: Advarselsvest er obligatorisk i køretøjer over 3,5 t.
 

Montenegro: Advarselsvest er obligatorisk. Vesten skal være let tilgængelig fra førerpladsen. Reglen gælder også for motorcykler.