Hvert år drukner 37.000 personer i Europa

De gamle baderåd er evigt aktuelle.
 
WHO anslår i en druknerapport, at drukneulykker både på verdensplan og europæisk plan er den næststørste dødsårsag efter trafikulykker. Og intet tyder, at det skulle være anderledes i Danmark.
 
Det er ikke kun i de danske hjem og langs de danske kyster, at risikoen for drukning er til stede; også badeferien  udlandet udgør en væsentlig fare, og med baggrund i opgørelser fra forsikringsbranchen skønner Rådet for Større Badesikkerhed, at omkring 30 danskere
druknede i udlandet i 2005.


I European Child Safety Alliance er man meget opmærksom på forekomsten af børns ferie-relaterede drukneulykker, og det anslås, at risikoen for en drukneulykke for turister er 10 gange større end for en dødelig infektion.

 

Således dør der flere britiske børn i swimmingpool på ferie i udlandet end hjemme i Storbritannien, og i Portugal viser et studie, at 72% af de børn, som indlægges efter en drukneulykke ved swimmingpool, er turister.

Det er din og min adfærd, der redder liv på stranden 
Evnen til at kunne redde os selv og andre er grundlaget for gode oplevelser i vand, og vi kan ikke tidligt nok få lært metoderne til selvredning og livredning. Derfor er livredning mere end bare et job, der er forbeholdt veluddannede livreddere ved stranden. Det er også en teknik vi alle bør beherske.
 
Det er din og min adfærd, der redder liv på stranden. Der skal vi både være fortrolige med strandens færdselsregler og med førstehjælpens principper, hvis noget går galt.
 
Lær at redde andre
Hvis en person drukner, har du kun få minutter til at finde vedkommende og begynde genoplivningen, hvis redningsforsøget skal lykkes. Se her, hvordan du gør en livsvigtig forskel.

Lær at redde dig selv
Alle der opholder sig ved vand, kan få brug for at redde sig selv. En nødsituation kan opstå pludseligt, og du tackler den bedst, når du ved, hvad du skal gøre.Relaterede sider: