Hunde dør i varme biler

 

Dyr få hjerneskade eller dø af hedeslag på mindre end 15 minutter.

Varmen i bilen er ekstra voldsom for hunde. Hunde kan kun køle sig selv ved pustende og sveden gennem deres trædepuder.
 

Gode råd hvis du ser i hund i en varm bil
 

Du må handle i nødværge:

Hvis du vurderer at hunden vil dø, inden Redning eller politiet vil kunne nå frem, må du selv skaffe dig adgang til bilen. Der vil derfor være tale om, at du handler i nødværge.


 

Begræns skaderne:

Det er vigtigt, at du skaffer dig adgang til bilen på mindst ødelæggende vis. Det betyder, at du knuser den mindste rude for at komme ind og gør det så skånsomt som muligt.
 

Skaf vidner:

Vælger du med magt at skaffe dig adgang til bilen, vil du kunne få et erstatningskrav for skaderne på bilen. I den situation vil det være dit ord mod ejeren af bilens, at hunden var i livsfare. Skaf dig derfor vidner, der kan bekræfte, at hunden var døden nær.

 

Anmeld ejeren til politiet

Vælger du selv at befri hunden, bør du stadig kontakte politiet, da der vil blive tale om en dyreværnssag. Det betyder, at ejeren af hunden kan blive straffet for at vanrøgte den.

Køl hunden ned bagefter

Det er en god ide at køle hunden lidt ned når det er varmt, nogen vil mene at man da bare sprøjter vand på hunden men hvis det er meget varmt og hunden er mørk har det den modsatte effekt nemlig at vandet i pelsen varmes temmelig meget op og det er jo ikke hensigten. 
 

Det bedste man kan gøre faktiskt er at dyppe poterne i vand en gang imellem og sørge for masser af friskt vand og sidst men ikke mindst skal hunden kunne gå i skygge.