Førstehjælp ved trafikulykker kan redde hver femte af dem, der dør i dag

2005

Derfor mener Rådet for Større Færdselssikkerhed, at et kursusbevis i førstehjælp skal være obligatorisk for at få køreundervisning.

 
En undersøgelse fra Norge viser, at hver femte af ofrene ved dødsulykker i trafikken kunne overleve, hvis nogen ydede livreddende førstehjælp på ulykkesstedet.
 
Disse tal bekræftes af undersøgelser fra andre lande, bl.a. Sverige. På baggrund af dette resultat arbejder man ifølge Ingar Lereim, der er formand for Norsk trafikmedicinsk forening, på at genindføre et tidligere krav om førstehjælpsundervisning i de norske køreskoler.
 
Direktør René La Cour Sell fra Rådet for Større Færdselssikkerhed mener imidlertid, at et førstehjælpskursus skal gå forud for tilmeldingen til køreskolen. - Det er en glimrende idé at gøre det obligatorisk, at folk kan førstehjælp i trafikken. Jeg synes ikke, det skal være en del af køreprøven, men en forudsætning for, at man må gå til den, siger René La Cour Sell.
 
Han er bange for, at det vil skade køreundervisningen, hvis der bliver for meget nyt at lære. Der er tilslutning fra danskerne til forslaget, viser en undersøgelse af analysebureauet Mediacom.
 
86 pct. af danskerne mener, at man skal kombinere nye kørekort med kursus i førstehjælp.