Dykkermedicin offentligjort af Marine Overkommando / Sanitetet i 1957

 
Odd Power skriver følgende til behandling af druknede:

De mest almindelige metoder uden for hospitalet Holger Nielsen og Eves metoden med vippebræt ... Vippemetoden mai være bedre luftutveksling i lungerne end Holger Nielsen, og det har den store fordel på samme tid hjælpe i blodomløbet. Vippebevægelsene virkning er at blodet 'pumpes' fra kroppen mod hjertet. ...
 
Holger Nielsens metode har ikke denne fordel, og derfor ville det være ønskeligt, at manden senere i løbet af processen er at søge at få den druknede på en vippebræt, hvis dette kan ske uden tab af tid ".

Odd Power beskriver ikke  Holger Nielsens metode yderligere, men understreger vigtigheden af at bringe tungen frem. Han anbefaler brugen af en brændt sikkerhedsnål eller en tøj-pind til dette formål.
 
Om vippemetoden
  • Det kræver en del af det udstyr, men kan også være improviserede ved hjælp af en dør, der er placeret, så den kan vippes. Hvis metoden bør have en vis fordel i forhold til Holger Nielsen, vippingen skal kunne ske for mindst 30 i hver retning
  • Patienten ligger på Maven og bør være i stand til at blive strakt i armene og benene, ikke den øvre. Vippingen begynder med hovedet lavere. Hver konsekvenser bør være 90 til 120, og er udført regelmæssigt 12-15 gange i minuttet. "
  • Power anbefaler, at opplivningen fortsætte i op til fem timer.