Foreløbig kun en druknet i sommeren 2010

25. juli 2010

Antallet af drukneulykker i forbindelse med badning rasler ned, hvis statistikken ikke bliver ødelagt resten af sommeren.

Kun en enkelt person - en ældre kvinde - er i sommer død ved drukning i forbindelse med badning ud for Lolland, skriver Ritzau.

- Det er selvfølgelig er herlig statistik, men jeg vil ikke bruge den ene ulykke til at forudsige noget om hele badesæsonen, siger formanden for Rådet for Større Badesikkerhed, Michael Aller.

 
Risiko for farligere badevejr
Han henviser til, at badesæsonen startede sent i år på grund af den kolde forsommer, og samtidig er august og september mere lunefuld rent vejrmæssigt med risiko for farligere badevejr og stærkere strømme i havet.
I 2009 mistede 13 personer livet ved badeulykker i Danmark, og der er meget langt op til det kedelige tal fra 1982, hvor 77 mennesker mistede livet ved de danske kyster. Det var årsagen til, at Rådet for Større Badesikkerhed blev stiftet året efter.


Flere redningsposter
Rådet kæmper for at få flere bemandede redningsposter langs de danske strande. I dag er der omkring 50 redningsstationer med livreddere rundt i landet, men der mangler stadig mange livreddere specielt langs den jyske vestkyst, mener rådet.

Her er der ifølge rådet brug for omkring 100 stationer med livreddere.


Michael Aller glæder sig over, at mandskabet hos TrygFondens Kystlivredning har ydet en fin indsats i den forløbne badesæson.

TrygFonden havde for en uge siden deltaget i 12.000 aktioner i løbet af tre uger, og heraf havde seks aktioner været direkte livreddende.
Relaterede sider: