Hvad er PHTLS®

 
Pre Hospital Trauma Life Support
 
I 1976 blev en amerikansk ortopædkirurg udsat for en ulykke, hvor han med sin familie styrtede ned i et mindre privatfly. Oplevelsen af utilstrækkelighed og mangel på systematik i behandlingen af hans familie på et lille sygehus i Nebraska, medførte at han sammen med kolleger startede kurser i traumatologi.
 
Hurtigt blev denne undervisning adopteret af American College of Surgeons, der tilrettelagde ATLS (Advanced Trauma Life Support) kurset. Siden er kurset blevet udviklet og spredt ud over ikke bare USA, men hele verden.
 
I dag arrangeres kurser i mere end 28 lande og alene i USA gennemfører mere end 15.000 læger kurset hvert år. I Danmark blev det første kursus afholdt i foråret 2002.

Det sikre patienterne en systematisk, ensartet og optimal behandling af redningsmandskabet ind til hospitalet. Der tilstræbes en praktisk kunnen frem for detaljeret viden om patofysiologiske detaljer.

I Danmark, er det som det eneste land i verden, en obligatorisk del af Ambulanceuddannelsen.

PTHLS kurserne bygger på enkle principper for modtagelse og behandling af den akutte patient med fokus på den første time efter tilskadekomst. Ideologien bygger på det princip, at diagnostik og behandling udføres systematisk efter skadernes potentielle dødelighed.
 
Læs mere om PTHLS her
 
 Relaterede sider: