Røgalarmer

 
Røgalarmer redder liv  og er en enkelt og billig måde at redde liv på
 
Når man sover, er det hørelsen, der skal redde én i tide.

De fleste omkommer ikke af ilden, men af kulilteforgiftning, som gør, at de aldrig vågner og opdager, hvad der sker. Selv en begrænset ulme kan udvikle røg nok til at forgifte en hel familie. Man kan ikke lugte kulilten, og den dræber.

En investering på nogle få hundrede kroner kan øge sandsynligheden for, at man når at reagere i tide.
 

Husk: Hellere en røgalarm for meget end en for lidt, da det gælder om at blive alarmeret så hurtigt som muligt !

 

Sådan placerer du røgalarmer:

I en etageejendom placeres en alarm på hver etage.

Da denne alarm kan være svær at høre inde i lejligheden, placeres desuden alarm i de enkelte lejligheder, som vist nedenfor.

Ekstra sikkerhed kan opnås ved at anvende alarmer i et system, der aktiverer alle alarmer, blot een alarm registrer røg.

I lejligheder, placeres mindst en alarm. Alarmen placeres som vist. Hvis branden opstår i soveværelset, er det måske for sent når alarmen starter. Derfor kan ekstra sikkerhed opnås ved at placere en alarm i alle soveværelser.
I villa /rækkehuse, placeres mindst 2 alarmer på fællesareal. Alarmerne placeres som vist. Hvis branden opstår i et soveværelse, er det måske for sent når alarmen starter. Derfor kan ekstra sikkerhed opnås ved at placere en alarm i alle soveværelser.Det er nemt at montere røgalarmer:
Find ud af, hvor du vil placere røgalarmerne. De skal sidde højt - på loftet eller på væggen helt oppe ved loftet, da røg trækker opad.
Der medfølger en udførlig vejledning med røgalarmerne. De monteres nemt og hurtigt med 2 små skruer.
 
Vedligeholdelse:
De fleste røgalarmer bruger batteri. Batteriet skal udskiftes ca. 1 gang om året. Når batteriet skal skiftes, begynder røgalarmen at bippe 1-2 gange i minuttet.
Støvsug røgalarmen et par gange om året. Snavs kan påvirke alarmen.