ATCN (Advanced Trauma Care for Nurses)

 
ATCN (Advanced Trauma Care for Nurses) er etableret i 1985 i Arizona, USA.

En gruppe sygeplejersker blev inspireret af lægernes ATLS kursus og ambulancefolkenes PTHLS kursus, og samtidig mente de, at det ville gøre en forskel på plejen af den svært tilskadekomne patient, hvis modtagelse, behandling og pleje blev varetaget af læger og sygeplejersker uddannet efter de samme principper.

ATCN bygger på enkelte principper for modtagelse, behandling og pleje af svært tilskadekomne patienter - nøjagtigt som PTHLS og ATLS.

ATCN har et højt fagligt niveau, både lægefagligt og sygeplejefagligt. Kursets teoretiske indhold er det samme som på PTHLS og ATLS, og denne del af undervisningen varetages af ATLS instruktører. De praktiske "skills stations" er sygeplejerelaterede og varetages af ATCN uddannede instruktører.

I 1998 fik Hong Kong som det første land, uden for USA's grænser, ATCN. Danmark er med etableringen i 2001, kun det tredje land i verden, som kan tilbyde ATCN kurser for sygeplejersker. ATCN er pr. 1. januar 2000 optaget af "Society of Trauma Nurses", hvilket er en traumeorganisation under ACS (American College of Surgeons).
 
Læs mere om ATCN herRelaterede sider: