Pas på brandmænd langs kysterne!

 
Mange danskere bruger efterårsferien til lange gåture i den danske natur. Men går turen til stranden er der værd at kiggee fteren ekstra gang, inden tæerne stikkes i vandet en sidste gang i vandet.
 

For i disse uger skyller mange døde brandmænd nemlig ind på de danske strande. Og selvom der er døde, kan de stadig brænde.

De små giftblærer, der sidder på brandmændenes lange tråde, kan stadig springe selvom goplen er død. De efterlader en lille giftampul i huden, og det kan være meget ubehageligt, fortæller naturvejleder Niels Lisborg fra Skov- og Naturstyrelsen.


Hunde kan også blive brændt
Derfor gælder det om at passe på, hvis man går barfodet rundt på efterårsstrandene. Men man skal ikke kun passe på sig selv. Hunde der løber rundt langs kysterne kan også blive brændt, og det kan være særligt smertefuldt, hvis de kommer til at bide i en brandmand, fortæller Niels Lisborg.

Han opfordre derfor til, at man lige tjekker stranden af inden hunden slippes løs.


Nyd synet
Nok se, ikke røre. Det er naturvejlederens råd til "det røde hav", der netop nu skyller op på de danske strande.

Det er et ubeskriveligt flot syn med alle de farverige gopler, der skyller op i disse dage, så jeg vil opfordre alle til at tage ud og se det med egne øjne. Men lad for guds skyld vær med at røre dem, siger Niels Lisborg.
 
 
 
 Relaterede sider: