Sådan forebygger du brand

 

Gør brændeovnen sikker

Hold fri plads omkring brændeovnen. Strålevarmen kan antænde papir, pap, møbler o.l. Er der tale om en åben brændeovn, så benyt gnistfang og hav altid et ubrændbart underlag foran brændeovnen. Brug en metalspand til opsamling af aske. Støvsug aldrig en brændeovn, for gløder kan holde sig meget længe.


Pas på havegrillen

Placér ikke havegrillen under et udhæng. Hæld aldrig brændbare væsker direkte på en varm grill. Sørg for, at underlaget er i orden, så grillen ikke kan vippe eller vælte og undlad at placere grillen et sted, hvor andre mennesker hele tiden skal passere. Lad ikke børn eller dyr nærme

sig grillen. Grillkul må ikke smides i naturen, men skal bortskaffes i metalspand.


Smid aldrig cigaretskod i naturen

Tørt græs fænger let, og den slags uforsigtighed kan hurtigt forårsage store brande.


Sæt røgalarmer op i sommerhuset
Det er hensigtsmæssigt at montere røgalarmer. Personer i huset bliver advaret i tide, også under søvn – og er huset ubeboet, kan alarmen evt. give signal til naboerne. Placer alarmen eller alarmerne på strategisk vigtige steder i huset – fx i loftet – og tjek også batteriet jævnligt, gerne ved hvert besøg.

Fjern kvas og haveaffald

Kvas og haveaffald bliver meget hurtigt tørt. En gnist kan nemt antænde kvaset, og det kan være fristende at bruge kvas til et lille bål.


Parkering af biler

Biler udstyret med katalysatorer kan forårsage brand i bevoksning. Tænk derfor over, hvor du parkerer din bil. Parker f.eks. ikke i højt græs

 
 Relaterede sider: