Tre ud af fire EU-borgere kender ikke 112

Tre ud af fire EU-borgere ved ikke, at de skal trykke 112 i alle medlemsstater for at slå alarm. Meningen med at ensrette alarm-nummeret i hele EU var ellers netop, at det skulle være let for alle at huske.
 

Selv om kendskabet til det fælles europæiske alarmnummer 112 er blevet en smule bedre, ved 75 procent af EU's borgere stadigvæk ikke, at de i en nødssituation kan tilkalde politi, brandvæsen eller ambulance ved at ringe til 112, både hjemmefra og under rejser i EU.
 

Ifølge Neelie Kroes, kommissær for den digitale dagsorden, er et fælles europæisk alarmnummer kun noget værd, hvis folk har kendskab til det.

På den europæiske 112-dag vil jeg opfordre de nationale myndigheder til at gøre en større indsats for at oplyse borgerne om 112-nummeret - et nummer, der kan redde liv, siger hun.
 

En Eurobarometer-undersøgelse for nylig viste, at kun en fjerdedel af de adspurgte EU-borgere spontant kunne udpege 112 som det nummer, man kan bruge overalt i EU til at tilkalde ambulance og politi.
 

112 fungerer nu i alle EU-landene parallelt med de eksisterende nationale alarmnumre. Dog har Danmark, Malta, Portugal, Rumænien, Finland og Sverige besluttet at gøre 112 til deres primære nationale alarmnummer.
Relaterede sider: