Forældre glemmer børnene på stranden

 
Luften er 28 grader, vandet er 23 - strandsildene ligger og steger i solen, mens strandløverne går parade op og ned langs vandkanten.

Men har du styr på hvor dine børn er?

Alt for mange forældre glemmer nemlig at holde øje med deres børn på stranden, fortæller Rene Højer fra Trygfonden, som leverer livreddere til de københavnske strande:


»Vi oplever forældre, som sender børnene alene på stranden, eller forældre der er optaget af en stor tyk bog, mens børnene leger«, siger han til P4 København.

Farligt at lege alene ved vandet
Og det er risikabelt, for børn uden opsyn - og vand - er en farlig kombination:

»Lige pludselig kan de bare være væk - både i vandet, men også inde på stranden. Vi oplever dagligt i øjeblikket, hvor der er fluepapir på stranden, at børn bliver væk. Og det er klart, at forældrene bliver skrækslagne. Det er lidt ligesom juletravlheden i et storcenter, men på stranden er der altså vand, så det kan gå rigtig, rigtig galt«.

På Trygfondens hjemmeside, respektforvand.dk , kan du finde gode råd omkring sikkerhed, inden du tager på stranden i dag.

Leg med børnene, så ved du, hvor de er. Få gode ideer i vores guide: Syv sjove aktiviteter på strandturenRelaterede sider: